Wisselvallig Kwiek A1 verliest in de slotfase van VOC

Vandaag stond onze laatste wedstrijd van dit seizoen op het programma en we speelden thuis tegen VOC A1. We hadden afgesproken om er een mooie wedstrijd van te maken en dat de punten in Raalte zouden blijven.

Dit eerste was gelukt, het laatste helaas niet.

We begonnen niet goed, in een mum van tijd stonden we met 3-7 achter maar we lieten ons niet kennen en we wisten het weer snel op te pakken. De ene aanval na de andere was weer succesvol en de breaks werden door onze keepster keurig op de 6 meter gegooid. We gingen dan ook rusten met een voorsprong van 16-13.

We wilden het goede spel van de 1e helft doorzetten maar VOC kwam weer scherp uit de kleedkamer. Met nog 10 min te spelen was de stand 22-20.

Toen hadden we een slechte fase, VOC zette fysiek tandje bij en liepen uit naar een voorsprong van 22-27. Onze coach nam een time out om weer te focussen op onze afspraken en we herpakten ons weer. Met nog 5 minuten op de klok stonden we nog maar met 1 punt achter, 27-28!

We hadden de gelijkmaker binnen handbereik maar de scheidsrechter gaven geen 7m voor een overtreding op onze cirkelspeelster en wij kwamen kort daarna in ondertal te staan. VOC speelde dat knap uit en bepaalde de eindstand van 27-31.

We zijn dit jaar op een uitstekende 5e plek geëindigd in de landelijke jeugddivisie A.

Volgende week spelen we nog een internationaal toernooi in Denemarken en dan zit het seizoen er op.

We willen iedereen enorm bedanken voor alle aanmoedigingen afgelopen jaar!

Groetjes van de meiden en begeleiding van PCA Kwiek A1