Klink NijlandKorbeldAMI KappersIntersport Schutte

U bent hier

Klink-Nijland Kwiek organiseert Jan de Haan Jeugdtoernooi

 

Jan de Haan jeugdtoernooi H.V. Kwiek dit jaar weer internationaal.!!

 

Jan de Haan.

Het organiseren van het Jan de Haan jeugd toernooi is weer in volle gang

 

In het weekend van 22,23 en 24 september wordt het jeugdtoernooi van Handbalvereniging Klink Nijland Kwiek al weer voor de 11 de achtereenvolgende jaar gehouden.

Het is de commissie gelukt om Dortmund B jeugd naar Raalte te halen. Er zijn vele mailwisselingen geweest met Denemarken, maar helaas konden ze dit jaar niet naar Raalte komen. Hopelijk volgend jaar.

 

Vrijdag 22 september om 17.30 uur zullen ons C2 en E1 teams het toernooi aftrappen. Zij spelen ieder drie wedstrijden tegen teams van onze buurtverenigingen:  Nieuw Heeten, Dalfsen en met de derde vereniging zijn we nog in overleg.
C2 speelt haar wedstrijden in de Carmelhal, E1 in Tijenraan

Zaterdag 23 en zondag 24 september spelen onze  A1, B1, C1 en D1 teams hun wedstrijden tegen nationale topteams. Naast Klink Nijland Kwiek nemen Dortmund, Succes Schoonmaak VOC, West Friesland SEW, H.V. Quintus, VZV,  CHS Raalte,  DSVD,  E&O, en VVW deel aan het toernooi. De wedstrijden zullen gespeeld worden in Sporthal Tijenraan, de Carmel hal en de Rohdahal.

Al met al een weekend vol spetterende handbalwedstrijden.

Geniet en Kom kijken

 

 

Handbal vanuit je hart

Jullie zijn dit weekend allemaal aanwezig om met elkaar een mooi toernooi te ervaren. Mooi in vele opzichten, we willen namelijk allemaal  mooi handbal zien op gebied van techniek, tactiek, beleving, passie en strijd. Een mooi toernooi ter voorbereiding op het aanstaande seizoen. Een toernooi is ook altijd een moment van gezelligheid, van verbindingen leggen met leden van je eigen club en van je horizon verbreden door banden met andere clubs aan te halen. 

Waarom bent u er eigenlijk? Komt u als ouder, toeschouwer, handballiefhebber, speelster, kaderlid, scheidsrechter? Wat maakt dat u uw vrije tijd doorbrengt in de sporthal................?

Als vereniging kennen wij onze talenten, wij weten dat ze hard werken en veel opzij zetten, dat zij zich willen  ontwikkelen om hun dromen na te streven. Veel keuzes maken ze met hun hart, keuzes waar ze blij van worden, in uitgedaagd  en geïnspireerd worden.  Dat hopen wij dit weekend ook in het veld te zien, handballen vanuit je hart met veel passie. Dit kan dan overslaan op u als toeschouwer op de tribune. Als wij passie zien op het veld gaat ons hart open en juichen wij meer dan als het een mat ongeïnspireerd spel is. 

Kent u ook die “maffe, gekke” vrijwilligers die echte clubmensen die lijken te slapen in de sporthal want als jij komt zijn zij er ook……., kent u ze? De Lia Huisman’s van SEW, Ineke Schneider van VOC, Jan van Kester van Quintus, Diny Meijer, Mariet Pot en Willie Boksebeld van Kwiek. Iedere vereniging heeft wel een klein handje vol van deze super vrijwilligers waarvoor wij allemaal een diepe buiging dienen te maken, want ook zij beleven handbal vanuit hun clubhart. Het zijn geen mensen die dit doen voor zichzelf of  omdat hun dochter/zoon toevallig in een selectieteam speelt. Nee, zij hebben ook ambities en vooral talenten om er voor te zorgen dat vele zaken goed georganiseerd worden voor de vereniging. Helaas zijn deze talenten vaak niet zichtbaar of kijken wij er anders naar omdat wij in het woord talent vaak een speelster/sporter bedoelen. Maar kijk eens goed om u heen! Wie weet ziet u dit toernooi ook talentvolle scheidsrechters, trainers/coaches en vrijwilligers die de sport beoefenen vanuit hun hart. Die supervrijwilligers, Jan de Haan was ook zo’n man zoals Michel Mooijerdat was bij VOC, Geert Zwinkels bij Quintus, gouden mensen puur sang zonder belangen voor hun eigen kinderen, die dit puur doen vanuit hun eigen talent en clubliefde. Deze supervrijwilligers vinden wij helaas steeds minder, die iets doen vanuit echte clubliefde, iets doen vanuit hun hart. Kijkt u eens naar uw ledenaanwas van de afgelopen 5 jaar en wie van deze volwassenen, ouders van kinderen doen iets omdat ze talentvol zijn in organiseren of doen iets vol overgave vanuit hun handbalhart?

Wellicht zijn wij er allemaal debet aan dat deze nieuwe generatie vrijwilligers zich niet zo maar meldt omdat wij tegenwoordig erg kritisch zijn. Net zoals wij kritisch kunnen zijn op het vertoonde spel waar we naar kijken. Laten wij met elkaar het motto hebben 'fouten maken mag, leren moet'. Laat u hart milder oordelen en geniet vooral van alle mensen die deze sport mogelijk maken en waarvoor u allen naar de sporthal komt. Laten we wel zijn, we hebben elkaar allemaal hard nodig om al onze idealen na te streven.

U allen wens ik een gezellig, sportief toernooi toe en ik hoop voor u, dat uw handbalhart vele malen mag juichen van al het moois dat u ziet en ervaart op/ in/ langs het veld, op de tribunes en in de kantine .

Monique Swartjes 

 

Technisch manager

Klink Nijland Kwiek

 

 

 

Jonge Scheidsrechters komen naar Jan de Haan Toernooi

Op 22, 23 en 24 september vindt in Raalte het Jan de Haan Toernooi plaats. Op vrijdagavond is er een toernooitje voor de E1 en C2 selectieteams. Op zaterdag en zondag komt de nationale top in zowel de D-, C-, B- en A-jeugd naar Raalte.

 Dit jaar komen ook de jonge scheidsrechters van het NHV naar het toernooi in Raalte.

De Jonge Scheidsrechters Opleiding (JSO) is een bijzondere opleiding in de arbitrale opleidingsstructuur van het NHV. De JSO is in 2006 gestart als project en maakt nu onderdeel uit van beleid. De jonge scheidsrechters die deel hebben genomen aan de opleiding, hebben deze als zeer positief ervaren. De deelnemers waren jonge spelers tussen de 14 en 20 jaar en jonge scheidsrechters tot 26 jaar. Een aantal heeft al een internationaal niveau bereikt!

De opzet en flexibiliteit van deze cursus maakt het mogelijk om actuele onderwerpen en onderwerpen die door de cursisten zelf worden aangedragen in deze cursus op te nemen. De Jonge Scheidsrechters Opleiding dient gezien te worden als een belangrijk startpunt voor scheidsrechters die de ambitie hebben om op termijn op landelijk niveau (ere- en eerste divisie) te acteren.
 
In de opleiding wordt een structuur ontwikkeld die jeugdige scheidsrechters opleidt, begeleidt en stimuleert een carrière als scheidsrechter op te bouwen en zo te behouden. Op nationale en internationale toernooien worden cursisten ingezet om ervaring op te doen. Door een systeem van talentherkenning en talentontwikkeling wil het Nederlands Handbal Verbond zorgen voor een totale verjonging en kwaliteitsverbetering van de arbitrage op alle niveaus.

 Dit jaar bestaat de groep uit 13 scheidsrechter koppels die naar Raalte komen.

 Jeanet heeft al deze jaren geregeld dat er voldoende scheidsrechters aanwezig waren tijdens het Jan de Haan jeugdtoernooi. Jeanet Bedankt!!

 Het stokje wordt nu overgedragen aan Danielle Schutte oud speelster van Dames 1 en 2.