Sallandse verenigingen ondertekenen arbitrage convenant

Op maandag 21 september hebben 12 Sallandse handbalvereningen het arbitrage convenant ondertekend.

Binnen Salland willen we respect voor de scheidsrechter en alles wat er in en rond de velden gebeurd. Ook is daar aandacht voor geweest bij RTV Oost. Het filmpje slaat de spijker op zijn bekende kop.

Alle verenigingen hebben nadrukkelijk uitgesproken dat er een veilig sportklimaat moet zijn voor spelers en scheidsrechters. Binnen Kwiek willen we iedereen dan ook oproepen om zich op en langs de velden "normaal" en "fatsoenlijk" te gedragen. We vinden het normaal dat een scheidsrechter bij een wedstrijd aanwezig is, maar gedragen ons er niet altijd naar. Daar willen we op een posistieve manier verandering in aanbrengen.

Vaak worden opmerkingen naar een scheidsrechter gemaakt, terwijl velen de spelregels niet eens kennen. Daarom ligt er een uitdaging om zelf eerst de spelregels te kennen. Daag jezelf uit op https://www.handbalmasterz.nl/

Alleen als je slaagt heb je binnen de fatsoensnormen recht van spreken. Veel sport(ief) plezier!