Klink NijlandKorbeldAMI KappersIntersport Schutte

U bent hier

PCA/Kwiek A1 wint uitwedstrijd in Made

Op zaterdagavond 6 okt speelden we onze eerste uitwedstrijd van dit seizoen tegen HVM/Goodflooring HMC A1. We vertrokken met 2 busjes ( 16 speelsters en 2 begeleiders) en een auto om 16.45 uur vanuit Raalte en gingen op weg naar Made. Om half 7  kwamen we daar aan bij de Amerhal . We hadden wat pasta salades meegenomen en die wilden we gezamenlijk in de kantine opeten maar dat mocht helaas niet, toch raar dat je als topsportteam na 2 uur reizen dan in het halletje moet gaan zitten om te eten. Maar ja, regels zijn regels zei de gastvrouw van de kantine. 

Na de wedstrijd bespreking waarin de coach aangaf dat we ons eigen spel moesten gaan spelen gingen we vol goede moed de wedstrijd in. Maar we begonnen wat moeizaam en het ging allemaal niet zo lekker. De dekking stond niet goed en ook aanvallend maakten we teveel technische fouten. We gooiden vaak te gehaast op het doel waardoor het soms een beetje op een hardloop wedstrijd leek, konden we in ieder geval laten zien dat er met onze conditie niets mis is :) 

Gelukkig bleven we er met onze koppies bij en gingen we de rust in met een voorsprong van 12-14. 

Iedereen wist wat er mis was gegaan in de 1e helft en wat er dus beter moest in de 2e helft en dat gingen we maar eens even laten zien. Maar in het begin lukte dat nog niet, we kregen veel onnodige 2-minuten waardoor we op een gegeven moment met 4 spelers in het veld stonden maar in deze dubbele ondertal situatie wisten we maar liefst 2 keer te scoren en de tegenstander niet! 

Een kwartier voor het einde ging het beter en werden de mooie aanvallen beloond en hebben we de winst gepakt met 24-29, de 2 punten namen we toch maar mooi mee naar Raalte. 

De volgende wedstrijd gaan we er weer volle bak tegen aan! 

We spelen pas weer op zaterdag 27 oktober uit tegen Venlo om 19:00 uur.

 

Groetjes van de meiden A1