PCA Kwiek B1 4e plek toernooi Denemarken

Afgelopen paasweekend zijn wij, PCA Kwiek B1, samen met de A1 naar Denemarken geweest om een internationaal toernooi te spelen.

Op vrijdagochtend rond 9 uur vertrokken  we met 4 busjes richting Kolding. Na een aantal pauzes en files kwamen we na 8,5 uur aan in Kolding. We kregen een goede avondmaal en later die avond was er een openingsceremonie met mooie optredens. Na de openingsceremonie reden we terug naar de school waar we sliepen.

De volgende ochtend ging om half 8 de wekker om te ontbijten en we reden met twee wissels naar de Sydbank Arena voor de eerste 3 wedstrijden. We zaten in de hoogste poule en dat beloofden dus mooie wedstrijden worden. Dit was ook het geval. We begonnen de eerste wedstrijd tegen VOC uit Amsterdam. We hadden een sterke wedstrijd maar VOC speelde net iets slimmer en won ook met 18-14. Helaas, maar op naar de volgende wedstrijd. De tweede wedstrijd was om 13:15 tegen SC Alsertal-Langenhorn uit Duitsland. We pakten de voorsprong en speelde een hele goede wedstrijd. Helaas kwamen zij terug en verloren we met 20-15. De laatste wedstrijd van de dag was tegen HSV Solingen/Gräfrath, ook uit Duitsland. Ook deze wedstrijd speelden we goed. We speelden echt als team, we zetten mooie aanvallen op en waren sterk in de dekking maar helaas waren zij net iets beter en verloren we deze wedstrijd met 19-11. Tussen de wedstrijden door hebben we de A1 ook flink aangemoedigd ! Na de wedstrijden zijn we gaan eten en daarna was er nog een erg gezellige disco. Natuurlijk waren we optijd weer in de school om voldoende rust te pakken voor de volgende dag.

Zondag startten we de dag weer met een lekker ontbijt. Daarna vertrokken we naar een andere sporthal dan zaterdag. Hier speelden wij onze laatste twee wedstrijden. We wouden de laatste wedstrijden knallen als team en net zo handballen als zaterdag. Helaas ging dit de eerste wedstrijd niet zo goed. Onze tegenstander was Voorwaarts B1 die we ook in de competitie tegen zijn gekomen. We speelden niet als team en hadden onnodig balverlies en technische fouten. Gelukkig ging het de tweede helft beter en wonnen we met 16-12. We hadden veel tijd tussen de twee wedstrijden dus hebben we A1 aangemoedigd in de halve finale, wat een spannende pot met mooi handbal! Daarna gingen we ons klaarmaken voor onze laatste wedstrijd tegen Odense Midtfyn HF. We startten heel sterk, kwamen direct op een mooie voorsprong en creëerden mooie kansen. Met rust was het dan ook 7-2. De tweede helft begonnen we fouten te maken hierdoor kwam Odense terug. Uiteindelijk wonnen we de wedstrijd met 11-10. We hebben een mooie 4e plek bemachtigd. 's Avonds stond er weer een lekkere maaltijd op ons te wachten en gingen we de finales kijken. Na de finales konden we samen met de A1 een mooie beker ophalen! Hierna gingen we naar de school en hadden we nog een leuke avond.

Maandag stond de terugreis op de planning. Het weekend werd afgesloten bij de MAC. Het was een mooi toernooi waar we veel geleerd hebben en de laatste wedstrijden samen als team hebben gespeeld.

Wij willen de supporters die mee zijn gereisd en de sponsoren bedanken voor het toernooi!!

Groetjes PCA Kwiek B1