Kwiek wint van Voorwaarts

In een bomvol nieuwe sporthal Tijenraan heeft ons eerste team in een geweldige goede wedstrijd met 33-27 gewonnen van Eurobottle/Voorwaarts. Vanaf de eerste minuut in de wedstrijd stond er een zeer scherp spelend team dat meteen een 3-0 voorsprong nam. Kwiek ging voortvarend te werk en de gasten uit twello, die met veel supporters naar Raalte waren gekomen, begrepen al heel gauw dat er met Kwiek vanavond niet te dollen viel. Voorwaarts wist toch geleidelijk aan op gelijke hoogte te komen. Om beurten nam een van beide ploegen met 1 doelpunt verschil een voorsprong, zodat bij het einde van de eerste helft een 14-14 gelijke stand op het scorebord stond.

In tweede helft startte Kwiek goed en nam meteen het voortouw in de wedstrijd. Een uitstekend keepend Lynn Kosterink hield regelmatig op haar doel afgevuurde ballen tegen. Anouk van Rijssen en Kim Peters waren goed op dreef en maakte het de doelvrouwe van Voorwaarts het leven flink zuur. Kwiek nam brutaal een voorsprong van 2 a 3 doelpunten. Defensief veranderde Kwiek van tactiek en gaf de nr. 8 van de twelloose formatie Alineke Ros persoonlijke dekking, waarvan bij Twello het meeste gevaar kwam. Dit pakte goed uit zodat Kwiek in het laatste gedeelte van de wedstrijd de voorsprong verder kon uitbouwen tot 6 doelpunten (33-27).

De feestvreugde was enorm, want de spelers vlogen elkaar in de armen en dansden van blijschap in een kring door de hal. Kwiek heeft alle wedstrijden in het nieuwe sportcomplex nog weten te winnen. Zaterdagavond waren de omstandigheden uitermate voordelig, want om te spelen in deze geweldige hal en in fantastische ambiance met veel luidruchtige supporters daar doe je het natuurlijk voor. Het was misschien voor Kwiek tot nu toe wel de beste wedstrijd van dit seizoen.

Hieronder een samenvatting van de wedstrijd, een interview met Monique Swartjes en enkele sfeerfoto's gemaakt door Willie Boksebeld