Kwiek stopt Voorwaarts

Het was de laatste wedstrijd voor Kwiek en dat werd het ook ook voor Voorwaarts. In een vol gepakt sportcentrum Tijenraan won Kwiek de derby tegen de Twellose formatie nipt met 29-28. Voor Kwiek stond er niets meer op het spel, maar dat betekende niet dat onze dames deze wedstrijd lieten lopen.

Voorafgaand aan deze wedstrijd werd de nieuwe hoofdsponsor PCA gepresenteerd. Maurice Tijs eigenaar van PCA overhandigde, nadat hij knalrode Vuvuzela's aan de supporters had uitgereikt, het nieuwe clubtenue aan aanvoerdster Rosanne Blankhorst.

Kwiek speelde een beregoede wedstrijd, misschien wel de beste wedstrijd van dit seizoen, defensief stond het goed en aanvallend speelde het met veel variatie. De hele eerste helft had Kwiek steeds een voorsprong van 1 of 2 doelpunten, zodat beide teams gingen rusten met stand van 15-14.

In de rust richtte vz Roy Schulten het woord tot Roland Koerhuis en Herman Nijland en dankte hen voor de jarenlange sponsorschap aan Kwiek. Klink-Nijland heeft de vereniging Kwiek altijd gesteund in goede tijden en in mindere tijden bleven ze ons trouw, ondanks dat Kwiek bestuurlijke in zwaar weer zat. Als blijk van waardering overhandigde vz Schulten namens Kwiek een ingelijst Kwiekshirt met de sponsornaam Klink-Nijland.

Ook werd in de rust de Kwiekteams A2, C1 en D1 gehuldigd omdat zij van het seizoen 2017-2018 kampioen waren geworden.

Na deze huldigingen streden Kwiek en Voorwaarts in de tweede helft op de zelfde voet verder. Het duurde tot 10 min voor tijd voordat Voorwaarts langs zij kwam en zelfs even een voorsprong nam. Het publiek van Voorwaarts ging achter hun team staan en dit bracht het team van Henk en Monique even van stuk. Gelukkig duurde dit niet lang en knokte Kwiek zich terug, mede door goed keeperswerk van Femke te Wierik lukte het onze dames om Voorwaarts te stoppen. In een spannend slot van de wedstrijd lukte het Kwiek om een nipte 29-28 overwinning op het scorebord te zetten. In vol gepakt Tijenraan in een fantastische ambiance zagen de toeschouwers een geweldige mooie en spannende wedstrijd.

Na afloop werd er door vz Schulten afscheid genomen van Rosanne Blankhorst, Nicole Hemmink, Marcel Blankhorst en fysio Wendy Wolfkamp. Ook werd er afscheid genomen van het trainersduo Henk Woudstra en Monique Swartjes, die dames 1 drie jaar onder hun hoede hebben gehad.

Nu genieten van enkele weken rust en dan de focus op het nieuwe seizoen. Op Rosanne Blankhorst en Nicole Hemmink na blijven alle speelsters en zal het team onder leiding van de nieuwe trainer Jan Majoor en een geheel nieuwe begeleiding volgend jaar opnieuw strijden in de eerste divisie met nieuwkomers BFC uit het Limburgerse Beek en Volendam, als mede degradant E&O uit Emmen. We wensen ZAP veel succes en wie weet krijgen we volgend seizoen Foreholte op bezoek.