Kwiek dames 2 wint eerste wedstrijd Bartelscup

Na het einde van de competitie hadden we 1 weekje rust en mochten we de trainingskleren vorige week al weer uit de kast halen, want op donderdag avond 24 april stond de eerste Bartelscup wedstrijd alweer op het programma. De tegenstander was Hacol uit Oldenzaal. Sommige nieuwe meiden (en trainer) keken op tegen het feit dat Hacol zonder hars speelt en er geen time-outs waren toegestaan. Dat was wel even wennen, na een seizoen waar ze alleen maar met hars hebben gespeeld.

Na een goede start, voornamelijk in de dekking, stond het al snel 0-4 in ons voordeel en liepen we uit naar een comfortabele voorsprong van 2-10. Helaas kon niet iedereen de bal even goed vasthouden en dit resulteerde in fases met slordig spel, balverlies en gemiste kansen.
Na 30 minuten zochten we de kleedkamer op met een 10-18 stand. Boodschap in de kleedkamer was helder: het gaat goed, maar het kan nog wat scherper. Probeer dingen uit en blijf hard werken in de dekking.

In de 2e helft speelden we veel op tempo en er werden goede eerste en tweede fases gelopen. Maar spannend is de wedstrijd nooit worden. Maar ondanks dat lieten we een aantal leuke aanvallen zien. Al met al kijken we terug op een goede eerste wedstrijd. De eindstand was 21-31.

Op 15 mei spelen we thuis tegen Lettele Ds1 en we zijn er op gebrand om de 2 punten in Raalte te houden.
Kom je ons aanmoedigen? We kunnen alle support goed gebruiken.
Aanvang 20.30 uur in de Tijenraan.

Groetjes van dames 2