Kwiek A1 niet opgewassen fysieke spel ZAP A1

Afgelopen zaterdagavond speelden we na een lange reis (via de Afsluitdijk) onze een-na-laatste wedstrijd uit tegen ZAP.  Met nog twee wedstrijden te gaan wilden we deze graag winnen zodat we nog kans zouden maken om als 5e te eindigen in deze competitie.

We begonnen wat timide aan de wedstrijd. We kregen geen grip op hun schutters en in de aanval vonden we het moeilijk om het net te vinden. Daardoor keken we snel tegen een achterstand aan. We veranderde wat in de dekking en wisten meer schoten van hun te blokken. Daarnaast ging de aanval lopen; we gingen meer ons eigen spel spelen en kregen terecht een aantal keer penalty’s mee. We kwamen dus toch weer bij. We hadden in de aanval erg veel moeite met hun harde en fysiek spel en stonden in de rust achter met 13-7.

In de rust bespraken we dat we meer van onszelf moesten laten zien en echt ons eigen spel moesten gaan spelen. En dit lukte, we liepen hele mooie aanvallen en scoorden zo 4 doelpunten op rij; we kwamen weer dichter bij. Echter konden we dit niet vol houden. We misten kansen op open doel en liepen achter de feiten aan. Door het geduw en het getrek hadden we moeite onze acties te maken en daarnaast waren we in de dekking veel te lief. We wisten niet meer terug te komen. De eindstand was dan ook 24-19.
Erg jammer want we hadden dit zeker niet hoeven te verliezen!

Maar we hebben nog één wedstrijd te gaan. Volgende week zondag 6 mei spelen we onze laatste wedstrijd uit tegen VELO. We hopen dan op jullie support te kunnen rekenen!

Groetjes Kwiek A1