Kwiek 2 pakt eerste competitiepunten én bekert verder.

Afgelopen zondag hebben we onze eerste punten in de competitie gehaald. Met 30-19 wonnen we van Vido Ds1.
We zijn de competitie niet erg goed begonnen met vier (te ruime) nederlagen op rij. Ons team is inmiddels weer compleet nu alle geblesseerde speelsters weer fit zijn en mee kunnen doen. Dit betekent ook dat we met een groot team kunnen trainen. In de trainingen laten we zien wat er in ons zit. Veel techniek, snelheid en variatie. Helaas kwam dat er in de wedstrijden nog niet uit. Tot afgelopen zondag.

Vido had ook nog geen punten gehaald, dus het was een belangrijke wedstrijd. We lieten eindelijk meer van ons eigen spel zien en vooral door onze snelheid lieten we zien dat we de betere ploeg waren. De dekking stond in fases ook erg goed waardoor het aantal tegendoelpunten beperkt bleef.

Twee dagen later mochten we weer aantreden in de beker. Na winst de vorige keer tegen Nieuw-Heeten, mochten we deze keer strijden tegen LHC Ds1. Van te voren wisten we dat we deze wedstrijd niet moesten onderschatten. Uitwedstrijden in Lemelerveld zijn altijd lastig en de afgelopen jaren hebben we er wel eens verloren.

We begonnen de wedstrijd sterk. Met veel snelle tegenaanvallen en een goede dekking kwamen en bleven we gelijk op voorsprong. Onze Lotte Stam was goed op dreef met haar acties en schoten op doel. Helaas hebben we het onszelf onnodig moeilijk gemaakt en werd het nog een spannende pot.

In de tweede helft wist LHC steeds dichterbij te komen en kwamen ze zelfs terug tot 26-26. We maakten individuele fouten in de dekking en de hoeken van de thuisploeg kregen veel ruimte om te scoren. In onze aanval kwamen de ballen niet meer aan en lukte het niet meer zo makkelijk om erdoor te komen. We kwamen zelfs met vier man in ondertal te staan. Gelukkig hielden we onze hoofden koel en wisten op dat moment zelfs twee keer te scoren. Twee belangrijke treffers van Milou zorgden er onder andere voor dat we de wedstrijd weer onze kant op konden trekken. Aan het eind van de wedstrijd lukte het om weer uit te lopen en wonnen we de wedstrijd met 29-32. Al met al een wedstrijd waar we onze mentale kracht hebben laten zien. Nu gaan we deze kracht meenemen naar de volgende ronde van de beker en natuurlijk ook naar onze volgende competitiewedstrijd.

Aanstaand weekend moeten we uit naar DSO in Den Helder. Jullie zijn bij deze allemaal uitgenodigd om te komen kijken.