Jessica Hilbrands eerste versterking Klink Nijland Kwiek

Raalte, 9 maart 2018    Betreft:   Persbericht

De 17 jarige jeugdinternational Jessica Hilbrands is de eerste nieuwe aanwinst voor Kwiek 1 voor het nieuwe seizoen. Jessica komt van oorsprong uit Oosterhesselen en is via handbalvereniging Vivendi op 13 jarige leeftijd naar  E&O gegaan. Op haar 15e is ze doorgestroomd naar dames 1 van E&O die in degradatienood verkeren in de eredivisie. Door de week zit de midden opbouwster op de Handbalacademie op Papendal en volgt daarnaast de opleiding tot onderwijsassistent in Arnhem.

Technisch manager, Monique Swartjes, is druk doende met de uitbreiding van de selectie voor het nieuwe seizoen. Ze is daarom verheugd met de komst van Jessica. “ Een dergelijke type speelster en persoonlijkheid past goed binnen onze vereniging en dames 1. Jessica is een talentvolle speelster met veel potentie”. Jessica is een speelster die veel strijdt kan leveren, ze is een streber. Kwiek wil graag een bredere selectie met speelsters die de zelfde ambities hebben en met elkaar een gezonde  strijdt aan kunnen gaan.

Jessica zelf is ook blij met de overstap zo laat ze weten. “Ik denk dat Kwiek qua speelstijl en ambities prima bij me past, en verwacht dat ik me bij Kwiek verder kan ontwikkelen als speelster".

Kwiek zal aan het eind van het seizoen afscheid nemen van aanvoerster Rosanne Blankhorst, zij is de enigste die besloten heeft om te stoppen binnen Kwiek 1 en zal haar energie stoppen in een bestuurlijke functie binnen de vereniging.

In de bijlage:

Foto van Jessica gemaakt door Johan Wolff tijdens de wedstrijd Nederland U18 tegen Tsukuba Tokyo