Jan de Haan jeugdtoernooi PCA Kwiek dit jaar weer Internationaal.

Jan de Haan jeugdtoernooi H.V. Kwiek dit jaar weer internationaal.!!

Jan de Haan.

In het weekend van 21, 22 en 23 september wordt het jeugdtoernooi van Handbalvereniging PCA Kwiek uit Raalte al weer voor het 12de  achtereenvolgende jaar gehouden. Het eerste jaar dat er gespeeld gaat worden in de nieuwe sporthal Tijenraan, een sporthal met twee hallen. Hiernaast zal er ook weer worden gespeeld in de Carmelhal.

Net als andere jaren zal de jeugd slapen in de hallen van het sportbedrijf.

Op vrijdagmorgen tussen 7.00-8.00 uur zullen de twee Deense teams van AaB Aalborg arriveren in Raalte. Ze worden ontvangen met een ontbijt en zullen verder deze dag gebruik maken van een training bij Vital centrum.

Vrijdag start het toernooi voor E1 en B2 van PCA Kwiek, respectievelijk in Tijenraan en  de Carmelhal. De tegenstanders van ons B1 en E1 zijn de B1 en E1 teams van
SV Dalfsen, S.D.O.L. uit Luttenberg en SV Voorwaarts uit Twello.

Naast de twee topteams uit Denemarken komt ook de top van de Nederlandse jeugdhandbal naar Raalte.
Zaterdag 22 en zondag 23 september spelen onze  A1, B1, C1 en D1 teams hun wedstrijden tegen (inter)nationale topteams. Naast PCA Kwiek en AaB Aalborg, nemen ook Otto Workforce/VOC, West Friesland SEW, H.V Quintus, Cabooter Groep handbal Venlo, Maedilon/VZV, FIQAS Aalsmeer en Commandeur Verzekeringen/VVW met meerdere teams deel aan het toernooi. De wedstrijden zullen gespeeld worden in Sporthal Tijenraan en de Carmelhal.

De toernooicommissie heeft een aantal duidelijke doelstellingen voor ogen:

- Promoten van het jeugdhandbal in de regio door het organiseren van een internationaal
  toernooi met topploegen uit Nederland  en een aantal buitenlandse teams.

- Het bieden van tegenstand aan onze topsportteams, als voorbereiding op de
  zaalcompetitie.

- De gemeente Raalte profileren als sportgemeente.

Door de geweldige samenwerking met voetbalvereniging Rohda kunnen we voor de warme maaltijd en het ontbijt gebruik maken van de Rohda-kantine. Ook dit jaar hebben we voor de jeugd het zwembad afgehuurd.

Raalte is met de hallen en het zwembad een geweldige locatie om dit toernooi te organiseren. Er komen dit weekend veel mensen uit het westen van het land naar Raalte, zij mogen graag even naar het centrum gaan. Enkele teams kiezen er voor te overnachten in de hotels van Raalte.

Ook dit jaar komen er jonge scheidsrechters in opleiding van het NHV naar het Jan de Haan jeugdtoernooi. In de opleiding wordt een structuur ontwikkeld die jeugdige scheidsrechters opleidt, begeleidt en stimuleert om een carrière als scheidsrechter op te bouwen. Op nationale en internationale toernooien worden de cursisten ingezet om ervaring op te doen. Door een systeem van talentherkenning en talentontwikkeling wil het Nederlands Handbal Verbond zorgen voor een totale verjonging en kwaliteitsverbetering van de arbitrage op alle niveaus.

Als commissie zijn wij enorm blij met de inzet van deze jonge groep, deze scheidsrechters in spé kunnen geweldige wedstrijden fluiten in verschillende leeftijdsklassen. Nederlands Handbal Verbond, hartelijk dank hiervoor!!

Al met al een spetterend handbalweekend, vol met wedstrijden op topniveau.

Kom, Kijk en geniet!!